(Téli)szalámis sajtos baguette "nyáron"
sponsored links
Ígéretemhez híven, sor került tehát a baguette törésre. Kellett nekem az olaszos vonalat emlegetnem, a franciás kenyérke bélzete, belsõ szerkezete leginkább a DNK (dagasztás nélküli kenyér) állagára hasonlított, mondhatni sütés közben kapott/szerzett egy kis focacciás beütést.
"Nyáron" = a nyitott ablaknál olyan erõs a szél, szintevacogok...
Ügymenet, merthogy forrásokat és pontos recit is ígértem:
az alap ezúttal és nem elõször Házias konyha Túros bagettje, kisebb változtatásokkal, amiket készítés közben eszközöltem.
Vagyis: 6 dkg master mix + 6 dkg univerzális, búzacsírás vitamill + 2 teáskanál burgonyapehely - bele negyed zacsi porélesztõ, csipet sütõpor és szódabikar, 1 teáskanál nyírfacukor, negyed só (a feta miatt), pici bors. [Az egész 20mp-ig mikrózva, hogy könnyebben kelljen). A lisztbe morzsoltam 3-4 dkg fetamardékot (valamikor görög saláta szeretett volna lenni, de fetás galuskává alakult fõzés közben), megöntöztem 2 teáskanál olívaolajjal, 1 mókás kanál ...